Et år med trening

Da har jeg ført treningsdagbok i et års tid, fra 1 desember ifjor til idag. Jeg har gjort det for å se hvor mye tid som jeg faktisk bruker i en håndballhall, i langrennsporet, på en golfbane osv. Og, ikke minst – har det gitt noen resultater.
Jeg tror ikke at for en vanlig mosjonist som meg selv er det vanskelig å definere resultat, konkret vet jeg at det gikk raskere i både Holmenkollen Skimaraton (nå har de byttet tilbake navnet til Holmenkollmarsjen) og Vasaloppet – men plasseringsmessig gikk det dårligere. En lærdom som jeg skal ta med til vinteren er å spisse formen bedre enn det jeg har gjort tidligere. Altfor mye mengdetrening frem mot løpene.
Oppsummering av treningsdagbok 2011-2012Ellers er effekten mindre sykdom og skader, føler meg uten tvil i god form, og det skal jeg fortsette med! Noen nøkkeltall er: 173 treningspass under dette året, et snitt på 3,3 økter/pr uke. I tid har jeg brukt ca 1,5 time pr/økt, totalt litt i overkant av 232 timer. 21 % av har vært lav, 43 % middels og 35 % høy intensitet.
Min plan for det neste året er å øke lav intensitetet – tror at enkelte lange pass som grunntrening for langrenn er av det gode, isteden for å bare kjøre sånn halvfart.
Det har uansett vært en god læringsprossess og godt å få se hvor mye jeg faktisk trener. Nå gleder jeg meg til å starte på en ny treningsdagbok!