Nominasjon

Vi er i den tiden på året når nominasjonsprosessene pågår for fullt. Samme sak har vi hatt i MDG, de største fylkene ble ferdig sist uke, Oslo torsdag den 15.november og mitt eget fylke Akershus den 19.november.
Nominasjonskampen kunne til tider oppleves som både uforsonlig og hard i Oslo – og jeg tror rett og slett at vi som et lite parti var temmelig uforberedt på dette, samtidig som det er en sunnhetstegn. Det finnes mange meget dyktige kandidater som vil gjøre enn innsats for partiet.
Rasmus Hansson, tidligere leder av WWF dro det lengste strået i Oslo mot talsperson Hanna Marcussen. Dette medførte dessverre at Akershus-laget ble satt på prøve. De andre fylkeslagene, unntatt Buskerud, hadde nominert menn på topp, noe som kunne virke litt underlig utenfra sett. Derfor ble det gjort et forsøk med Hanna på topp i Akershus, men nominasjonsmøtet følte seg overkjørt og stemte derfor på nominasjonskomiteens forslag, Øyvind Solum fra Nesodden.
Marie Loe Halvorsen, meg og Øyvind Solum, listetopp for Akershus MDG
Det positive i dette er at Sentralstyret har tatt en lang diskusjon omkring hvordan vi for fremtiden kan sikre gode prosesser, og ikke minst er det nødvendig å trygge partiet på at det er “business as usual” – mye har blir sagt og gjort, men det viktigste nå er å se fremover. Vi har den kanskje viktigste valgkampen noensinne foran oss og da må vi bare strukturere vårt arbeid og organisasjonen. Jeg er glad for å ha fått 3.plassen på Akershus listen og den meget dyktige Marie Loe Halvorsen som nr.2! Dette skal bli spennende.