Gary Vaynerchuk på Gulltaggen

Her er artikkelen om Gary Vaynerchuk på Gulltaggen, skrevet for Nettavisen

Du kan ikke sette en pris på langsiktige kundeforhold. På samme måte som du ikke kan sette en pris på moren din.

Gary Vaynerchuk, en av internetts aller fremste og mest anerkjente grundere/foredragsholdere åpnet onsdagen på Gulltaggen med et fyverkeri av presentasjon.

Gary presenterer noe han kaller “The Thank You Economy” og prøver å slå hull på mange av de myter som særdeles sosiale medier er idag. Det aller viktigste, sier Vaynerchuk er å erstatte kundeservice med en egen avdeling som han kaller “tusen takk for at du kjøper av oss”.

– De som jobber med markedsføring ødelegger det meste av kommunikasjon og derfor også kommer til å ødelegge måten vi bruker sosiale medier på, sier Vaynerchuk.

– En veldig konkret eksempel på hvordan markedsførere ikke skjønner markedsbruken av sosiale medier i kampanjer og reklame er at bedrifter og merkevarer glemmer å sette inn url-adressen til sin Facebook og Twitter-konto, og isteden bare viser logos for Facebook og Twitter!

Content is king
– For å lykkes i sosiale medier er “content king, but marketing is the queen and she runs the household!”, sier han videre. Derfor er det heller ingen grunn til at store merkevarer ikke jobber med å øke sitt engasjement i sosiale medier, for mennesker kjøper av mennesker.

– Erstatter man tradisjonelle kampanjer med en “takk for at du kjøper av oss-avdeling”, da får du kunder som er fornøyde og du skaper lojalitet som genererer mye mer inntekter over lang tid, sier han.

For Gary Vanyerchuk er sosiale medie-kampanjer som et “one night stand”, ekte bruk av sosiale medier handler om å gifte deg med kunden din!

– Glem ROI i sosiale medier
Derfor sier han avsluttningsvis “Fuck ROI” i sosiale medier, du kan ikke sette kroner og øre på et langsiktig kundeforhold, på samme måte som du ikke kan sette ROI på din mor.

– Sosiale medier handler om mennesker, og til tross for at de som sitter i ledelsen for bedrifter vil ha sine Excel-ark med ROI, og det er noe som kommer, advarer Vanyerchuk.

– Du ikke sette en pris på riktig tilstedeværelse i sosiale medier og et langsiktig kundeforhold!