På Gulltaggen

Jeg er på Gulltaggen, Norges og Nordens kanskje største konferanse innen interaktiv markedsføring.
Man kan jo ikke bare sitte å se på, så i samarbeid med Kommunikatorskriver jeg litt for Nettavisens Gulltaggen sider.
Her er første artikkel; om Mari Smith som jeg hadde gleden av å introdusere igår tirdag.

Folk kjøper folk. Så kjøper de produkter.

Skap et godt førsteinntrykk, vit hva du skal publisere og opparbeid deg kritisk innsikt i egne brukere. Dette var noen av tipsene en av nettets mest kjente profiler, Mari Smith, røpet under tre timers workshop på bruken av Facebook på den første dagen av Gulltaggen .

Det Mari Smith kan, og det kan hun virkelig, er hvordan man bruker Facebook som kanal for å markedsføre sine tjenester og produkter.

Mari Smith var den første som skrev en bok på hvordan man bruker Facebook som markedsføringskanal. Ikke overraskede har boken «Facebook Marketing» blitt en bestselger. For henne er bruken av Facebook temmelig enkel – det er syv enkle steg som du må gå gjennom for å oppnå suksess.

Førsteinntrykket er sentralt
– For det første må designet på Facebook-siden være attraktiv. Førsteinntrykket er alltid meget viktig. Når du har fått gjort dette må du selvsagt vite hva slags innhold skal du publisere: Hvem ønsker du kommunisere med og hva vil du ha sagt?

– Når disse to grunnleggende stegene er ferdig, er det dags for markedsføring, hva skal du si for at akkurat du skal stikke ut i mengden av alle sider, sier Facebook-guruen.

– Når du har kommet så langt er det på tide å engasjere dine brukere: Hva vil de vite? Hvordan ser du til at de kommer tilbake og skaper liv på din side? Jo, det gjør du gjennom å diskutere og konversere med dine tilhengere, legger hun til.

Et av Mari Smits viktigste råd er bli kjent med brukerne sine. Og til dette er sosiale medier perfekt, bare det brukes rett. Hun mener det er helt sentralt å opparbeide seg innsikt i hva som fungerer og ikke mot din målgruppe og med ditt produkt.

Er du på rett vei?
– Hvordan skal du vite at du er på rett vei, hvilke deler av det som er gjort fungerer og hva skal man eventuellt skifte, spør hun.

– Aller sist kommer kanskje luksusproblemet, skalerbarhet – hva skjer hvis dette blir en gigantisk suksess, hvem skal håndtere informasjonen, hvem skal styre dialogen? Hvor mye ressurser skal man bruke på sin Facebook-side?, sier Smith.

I god sosiale medie-ånd deler Mari Smith sine ideer og muligheter. På sin egen Facebook side facebook.com/marismith finnes menger av informasjon å laste ned hvis du er interessert.

Hvis du jobber med Facebook er det vel vært et besøk.