Partilederdebatt under dag 3, Arendalsuka

Dag 3 under Arendalsuka ble nok den mest hektiske, så langt. Torsdagen stod frem med flere spennende debatter, deriblant EU debatt mellom Europabevegelsens leder Paal Frisvold og Nei til EU-leder Heming Olaussen. Fra mitt ståsted en meget spennende debatt med mange gode poenger. Som denne sanne europeer som jeg er mener jeg at Frisvold i sin argumentasjon viser hvorfor det er nødvendig med et Ja til EU, og hvorfor vi bør være en viktig del av det europeiske prosjektet.

Den andre store debatten under dagen var partilederdebatten mellom samtlige stortingspartier. MDG fikk lov til å stille et spørsmål i debatten, til tross at vi selvsagt mente at vi burde være deltaker på lik linje som de andre partiene. Spørsmålet handlet om hvordan man kan utvikle nye grønne arbeidsplasser når oljesektoren “spiser opp” all kompetanse.

Svaret fra statsminister Stoltenberg var – “vi fortsetter som vanlig, samtidig som vi utvikler nye grønn arbeidsplasser”. Min kommentar: Jens, du er vel den eneste som tror at dette er mulig! MDG talsperson Hanna Marcussen og meg, klar for debatt!

Derfor kommer jeg til å fighte videre – finne løsninger på hvordan man kan utvikle nye næringer, skape nye arbeidsplasser – det er å være med å skape et innovativt Norge!