Fremtid og trygge sykkelveier!

En mann som heter Karl Kjeldsen skrev et temmelig krasst og surt leserinnlegg i Budstikka som forteller hva MDG er og hva jeg står får. Når det så helt åpenbart er bare vrøvl var jeg nødt å kommentere.

//
Karl Kjeldsen skriver i Budstikka den 12. februar at jeg ikke forstår at folk i Bærum er avhengig av bil. Jeg tror Kjeldsen tar feil. Veldig feil. Ifølge Det Norske Akademis ordbok defineres avhengig som bundet, fri og uselvstendig. Det er, minst sagt, er merkelig holdning til oss som bor i Bærum. Og det er særdeles ikke noe jeg opplever i møter med alle engasjerte innbyggere vi har i vår kommune.

MDG vil heller ikke at bilene skal forsvinne fra hverken Bekkestua eller Sandvika eller andre tettsteder. Derimot vil vi at enkelte gater i samme områder skal reguleres for å gjøre det tryggere for alle trafikanter og kunder. Har Kjeldsen opplevd gledene når eksempelvis Bekkestua har sine handledager og stenger igjen gjennomfarten gjennom Bekkestua Sentrum? Det er bare store smil, handelen tjener penger og folk går de få meterne fra parkeringsplassene til butikkene. Den type planer er MDG sin politikk.

Foto: Eva Groven, Budstikka

Hårete mål er det samme som at vi har ambisjoner til det beste for Bærums innbyggere. Hvis du ikke vil noe, da skjer det i hvert fall ikke noe. Tydelig oppmerking på og rundt veiene, bedre skilting, tryggere når man krysser veier, brøyting, skiftning av lyspærene på sykkelveier – der er noen tiltak nettopp for å ha ambisjoner til de som vil sykle. Uavhengig om man er transportsyklist, jobbsyklist eller tursyklist.

Så tror jeg også at Kjeldsen har misforstått en annen sak. Jeg krever ikke at folk i Bærum SKAL gjøre som meg. Jeg ønsker at alle som vil skal få muligheten til å sykle på trygge sykkelveier. Politikk handler om vilje og ambisjoner. Uenighet i sak er også helt greit. Men å komme med påstander som er direkte usannheter, det er ikke ok.

Til forskjell fra Kjeldsen er jeg derimot temmelig overbevisst at Bærums innbyggere vil være uavhengige. Fra bilkøer og evig kjøring. Kan sykkelen bli et enda bedre alternativ til bilen så setter mange pris på det. Mennesker skal selv ta valget. Vår oppgave som politikere er å tilrettelegge for reelle, realistiske alternativ. Når Bærum nå skal gjøre det med en ny sykkelstrategi, da er vi med å skape uavhengighet. Men det tar tid og derfor mener vi i MDG at vi må begynne planlegge og investere nå!

Håpløst, urealistisk og skeptisk som Kjeldsen skriver? Nei, optimisme og tro på Bærums innbyggere kaller jeg og MDG det!