Spørsmålet du skal stille deg!

Hvorfor vil mennesker delta på din blogg, din Facebook-gruppe eller ditt sosiale nettverk? Hvorfor vil jeg delta og dele mine meninger? Ettersom mange av temaene på Gulltaggen kommer å omhandle sosiale medier tenkte jeg stille spørsmålet som jeg ofte møter, ikke minst kan det være godt for å virkelig tenke over hva du skal gjøre.

Ok, dagens test:

Fullfør denne setningen og bruk ikke mer enn tolv ord.

Mennesker vil delta i mitt sosiale nettverk fordi….

Være spesifikk, hva er det virkelig som gjør at du skal ta tid og energi fra dine brukere for å delta i ditt sosiale nettverk. Og, selvsagt, vær ærlig med deg selv. Er anledningen tilstrekkelig før at mennesker skal bruke tid/timer på dette? Hva er det som trigger?

Det er ikke her som du skal være optimist, du skal være brutalt ærlig! Blir det fel, blir det ikke bra for deg og de du representerer. Hvis ditt svar er i retning av “…de vil snakke om de tjenester/produkter vi tilbyr” mener jeg du tar feil. Svarer du derimot “fordi jeg vil at våre brukere skal hjelpe hverandre og finne lønnsomme løsninger” – da er du på rett vei.

Hvis du ikke er sikker på ditt svar, bruk da de sosiale mediene og spør dine brukere. Spør de hva slags sosialt nettverk du virkelig at de skal oppleve når de besøker deg og om de har lyst til å delta. Det er her du kan gjøre en forskjell mot dine konkurrenter, hvis du lytter på hva de ønsker, isteden for å tilby noe du tror de vil ha – da oppnår du lojalitet og troverdighet – og det kommer du til å merke på bunnlinja etterhvert!