Nå er det nok å peke finger!

Forrige uke ble det et skyts av det sjeldne fra tilhengerne av en ny E18. Det kan tilsynelatende virke som om størst mulig overskrifter er saken og ikke innhold. Dermed blander man argumentene i en salig røre. Onsdagen den 25. Mai sier stortingsrepresentant Hårek Elvenes at ”E18 ikke lar seg stoppe” og at ”MDG opptrer som om de har vetorett i E18-saken”. To dager senere, fredag den 27.mai sier ordfører Lisbeth Hammer-Krog at ”MDG kommer med miljøfiendtlige kuttforslag og legger seg opp i andre kommuners planarbeid” Dagen etterpå, lørdag den 28.mai, er ordfører Hammer-Krog ute igjen, denne gangen sammen med Arbeiderpartiets gruppeleder Kjell Maartmann-Moe, og ”de er irriterte og mener nok er nok”. Byråden skal sier de to ”gjøre de nødvendige kompromissene” før Hammer-Krog gang fyrer av ”hvordan MDG kan kalle seg et miljøparti når de vil stanse E18? ” og kompletteres av Maartmann-Moe som sier ”et litet parti kommer og snur dermed på saken”. Det på sin plass å kommentere disse påhoppene.
Nikki Schei og Rasmus Hansson
Nei, det er selvsagt ikke slik at noen har vetorett i forhandlinger, men Høyre opptrer som om de har. Jeg venter fortsatt på å høre ordfører Hammer-Krog uttale noe om hva Høyre er villig til å kompromissene om. Forhandlinger, kan det se ut som, er å danse etter Høyres pipe. Ikke å sitte rundt et bord å komme frem til felles løsninger. Man kan da lure på hvem det er som stiller veto?
Tidligere samferdsel minister Odd-Einar Dørum sa i lørdagens Budstikka at partene må vise ”raushet” i forhandlingene. Hvorfor forholder ikke Høyre og Arbeiderpartiet seg til det?

Det er, for å si det mildt, meget oppsiktsvekkende at Arbeiderpartiets gruppeleder så til de grader tar et oppgjør med byråden i Oslo, som ledes av hans egne partifeller. Jeg vil bare minne gruppeleder Maartmann-Moe om at MDG er hovedstadens tredje største parti. De to foregående regjeringene hadde regjeringspartnere som var mindre enn det AP nå har i Oslo. Å så til de grader uttale seg nedlatende om samarbeidspartier, det er lite tillitsvekkende og meget overraskende. Jeg tror at med den holdningen som Aps gruppeleder har til byrådet i Oslo så er det temmelig forståelig at Bærum AP ikke blir hørt og dermed velger å legge skylden på MDG.

Videre sier både Hammer Krog og Maartmann-Moe at dette er en nasjonal satsing og ikke en Oslo- eller Bærum-sak og reagerer hele tiden veldig sterkt på hva Oslo ønsker. Det interessante er at samme personer ikke lytter til reaksjonene fra resten av landet. De kunne i hvert fall tar seg bryderiet ved å høre på tidligere rådgiver i Høyre stortingsgruppe Nils August Andresen som i mai sier ”Hvem skulle trodd at de distriktspolitiske særinteressene har spred seg fra Sunnmøre til Sandvika Storsenter? Kampen mot overbud og sløseri må nå føres mot Bærum og Asker Høyre”. Og dette støtter Arbeiderpartiet?

MDG har alltid vært for forbedringer av E18 og byutvikling i Sandvika. Ny Fornebubane kommer på plass, Lysaker utvides som kollektivterminal, fler bussavganger fra Bærum inn mot hovedstaden – det er noen eksempler på fremoverlent, konstruktiv politikk. Å bare skape store overskrifter med å fortelle hvor ille MDG er for at man ikke får det som man vil, det er lite gjennomtenkt og faller på sin egen urimelighet. Det er et politisk spill som folk gjennomskuer og ikke tjener Bærums befolkning.