LinkedIn og Facebook-kontakter

Jeg har tenkt litt over dette; “Tenker og forstår ikke helt: hvorfor er det så stor forskjell på kontakter folk har på LinkedIn og Facebook” – det var gårsdagens Twitter-melding.

Så fikk jeg noen kommentarer på dette:
og alle har jo rett. Men, da stiller det fler spørsmål. Er det virkelig så stor forskjell på hva man gjør privat og hva man gjør som profesjonell? Hva er det som gjør at man ‘bare’ bruker Facebook som et sted for privat fjas og fanteri (sitat GryMonicaH)?

Jeg trodde og nå tenker jeg bare høyt, er det ikke slik at man også ‘bruker’ sine venner i forretningssammenheng? Er det ikke slik at mange mennesker som man møter på eks. studier, fortsetter man å holde kontakten med og kan gjøre business med senere i karrieren?
Eller er det så enkelt at vi ønsker å holde privatliv og det som vi jobber med adskilt og ikke forstyrre hverandres områder? Eller kan det være så enkelt at vi ikke helt vet selv hvorfor vi bruker de sosiale nettverkene forskjellig? Og, hvis man da ser på den private bruken av Facebook – hvordan ønsker vi dele opp denne?
Skal vi gjøre samme segmentering som vi gjør mellom LinkedIn og Facebook – en for nåværende venner og en for tidligere venner, eks-kjærester, tidligere klassekamerater, foreldre, barn osv.
Jeg har, enda, ingen konklusjon eller svar på dette, vil bare stille spørsmålet, muligens fra et litt filosofisk perspektiv. Er vi såpass bevisste på hva vi gjør eller følger vi bare hva alle andre gjør og tror at man skal gjøre?

Trackbacks