Google Instant Search og AdWords – hva skjer med annonsene?

Google lansert for noen dager siden sitt “Instant Search”. Det som skjer er at Google foreslår et relevant søkeresultat når du begynner å skrive, alt dette i realtid. Konsekvens: raskere og effektivere.
Når jeg har sjekket ser ser ut som om AdWords følger med i denne logikken, relevante annonser følger det du søker.

Og her kommer da tankekorset: jo mer effektivt og enklere Google gjør det for oss brukere når vi søker, jo mindre kommer vi til å se på de sponsede lenkene og derfor mindre attraktivt for annonsørene.

Min påstand; hvis ikke jeg finner det jeg letter etter med hjelp av Google Instant Search, først da tror jeg at jeg begynner å se på annonsene og klikke på de for å komme videre til det jeg mener er relevant.

Google sier, selvsagt, ikke noe selv om dette. Og, som det selskapet de er, antingen har de en strategi som de ikke vil dele med oss, eller så har de lansert en tjeneste som de selv ikke helt har sett konsekvensene av (ref Googlewave.) Skal uansett bli spennende å se på utviklingen.

Trackbacks