Toppidrett og grønne spørsmål

Toppidretten i Norge har i mange år vært fullstendig fraværende i grønne/energi og klimaspørsmål. Mitt enkle spørsmål er hvorfor? Et at de siste årenes engasjement er Earth Hour, hovedsaklig utviklet av Trigger Oslo for IKEA (så da teller den vel egentlig ikke??) – særlig når Egil Olsen egentlig ikke fikk lov til å delta fra Norges Fotballforbund…
Det er mulig jeg ikke har lest på – men jeg leter forgjeves etter tiltak fra NIF/NOK – igjen blir spørsmålet, hvorfor bryr seg ikke toppidretten i Norge om miljø- og klimaspørsmål?

Norges Golfforbund er en av de som aktivt engasjerer seg i miljø, men da omhandler det mer hva/hvordan man bygger golfbaner, og ikke i forhold til toppidrett. Norges Skiforbund gjør noe tilsvarende, direkte rettet mot SKi-VM i Holmenkollen. Hvorfor følger man ikke opp?

Som så ofte har amerikanere mange gode ideer på hvordan man engasjerer seg i kampen for klima. Fra det jeg har funnet ut er baseball laget Houston Astros de som ligger lengst frem, i noe de kaller Astros Play Green. Her er en video som beskriver casen. Som samarbeidspartner bruker man NRDC – Natural Resources Defense Council, en av USA største miljvernorganisasjoner med 1.3 milloner medlemmer. Sammen setter de standarder for hvordan de profesjonelle baseball lagene i Major League Baseball skal bedrive idrett mest mulig miljømessig.

Tenk om vi kunne få sett noe tilsvarende fra Norges Håndball eller Fotballforbund. Slik gjør man de rette miljømessige tiltakene for å se på kamp og samtidig bidra til miljøet? Se bare på dette eksempelet på hvordan man løste det under årets All Star Game i Arizona.

Derfor sender jeg nå en oppfordring til norsk toppidrett – nå kan dere ikke lenge lukke øynene og gi f** i klima- og miljøspørsmål, det er på tide å ta sitt ansvar!