Innovasjon – bare menn?

Da har man vært på seminar, nærmere bestemt BreakFastForward, inspirasjon og innovasjon arrangert av McCann i Oslo.

Nysgjerrig som jeg er må jeg se hva dette er – en rekke med dyktige foredragsholdere så jeg hadde temmelig høye forventninger.
Paal Terjei Aasheims innledning med et historisk tilbakeblikk ga et godt utgangspunkt – vi er lite innovative i Norge! Vi er en råvarenasjon hvor altfor mye av kunnskapen fra NTNU havner direkte i olje- og gassindustrien.

Etter det ble mine forhåpninger om inspirasjon ikke helt innfridd. Fokuset havnet (i de caser som ble presentert) hva som var det faktiske resultatet, isteden for hvordan de hadde kommet dit. Ikke helt overraskende ble det veldig ofte referert til SDG som hadde hjulpet de forskjellige selskapene dit de er nå.
Jeg hadde ønsket å få et lite innblikk i hvordan de hadde jobbet. Hvordan de hadde valgt og vraket i sine innovative prosesser for å komme videre. Det hadde vært nyttig synes jeg.

Ok, du får ikke sagt all verden på ni minutter – men jeg tror at det hadde vært til inspirasjon isteden for tradisjonelle resultat av case studies.

Og, apropos innovasjon og inspirasjon – samtlige foredragsholdere var menn mellom 35-50…. Hvor var de unge og hvor var kvinnene? Må jo finnes en kvinne som kan presentere innovasjon og inspirasjon.