Facebook Ad

Oppdatert den 19. september: Og – det har ikke skjedd en ting! Stillheten fra Facebook er ørebedøvende! Finner dette temmelig utrolig! Noen som har lyst å purre ?!?
———————————————————————————————————————–
Dere som leser denne bloggen vet jo at jeg har vært engasjert i Miljøpartiet De Grønne, særlig under valgkampen. Ved siden av å være kandidat har jeg bistått innnen sosiale medier og Google Ads. Vi kjør igang en vanlig AdWords kampanje som tikker og går, alt er fryd og gammen.
Sist fredag, den 9 september, tar det hus i helvete. Venstre ringer partikontoret rett over lunsj og er furore over denne annonsen som er lagt ut:
Partikontoret ber meg endre, jeg gjør det (her snakker vi litt forbi hverandre – jeg tror de mener våre Google AdWords for jeg kan ikke se annonsen da jeg er i Bærum) men skjønner etter noen timer at ingenting har skjedd – her er det snakk om noe annet.
Etter at telefonen går varm på ettermiddagen for å finne ut om dette er noen internt som har vært kreativ skjønner jeg og vi at dette ikke er tilfelle. Da begynner jakten på Facebook. Har dere prøvd dette, få tak på et tlf nr eller en mailadresse til noen i Facebook som kan hjelpe til??

Jeg begynner med å legge ut denne på Facebook Marketers Norway , da jeg vet at Petter Høie, Facebooks representant i Norge følger med og svarer temmelig raskt på de spørsmål som stilles. Ingenting skjer! Jeg sender mail til Petter (får adresser fra velvillige konsulenter!) – ikke noe svar!

Jeg får hjelp av flere konsulenter som har/har hatt mye med Facebook å gjøre, de ser problemstillingen og bidrar med å få kontakt med Petter, eller andre kanaler i Facebook.
Fortsatt skjer ingenting! Jeg er nå temmelig desperat og legger ut denne tre dager senere:
Idag, den 16 september har jeg og vi fortsatt ikke fått noen form av svar! Og det mener jeg er skikkelig ille, for det reiser en del spørsmål.

I dette tilfelle er det altså noen som har stjålet vår merkevare. En eller annen bruker MDG navn og profil uten å ha fått godkjennelse av de i partiet som har myndighet til det kan publisere annonser uten at Facebook reagerer. (Det må så være, man må stole på de som legger inn annonser er rett folk)
Men, når man som eier av merkevaren GJØR ALT som står i sin makt for å få tak på Facebook eller en representant – da er det kjørt! Hvorfor skal det være så vanskelig å få svar fra verdens største sosiale nettverk?

Og, det kanskje aller viktigste, hvordan kan jeg vite at de som legger ut annonser for merkevarer er de som de utgir seg for å være? Ja, denne annonsen støttet MDG og peket mot vår hjemmeside. Så, hva gjør Facebook når de som “låner/hi-jacker” merkevarer har kriminelle hensikter? Hvordan kan dette tjene Facebooks egen merkevare og forretningsdrift når jeg som eier av merkevaren ikke får tak på Facebook? Og hvorfor vil ikke Facebook hjelpe til?

Mange spørsmål, ingen svar fra Facebook – og deres opptreden i dette tilfelle er skikkelig elendig!!

Trackbacks