Gjennombrudd

Det er dagen etter, valget er over. Miljøpartiet De Grønne har fått sitt nasjonale gjennombrudd! I hele landet har partiet fått 28 800 stemmer, noe som gir 1.3 %. Vi har hatt fremgang i samtlige fylker og er inne i Hordaland fylkesting i Oslo, spesielt det senere noe som har vært målet! Dessuten er vi inne i Bergen og Trondheim og Stavanger, det er MDG representanter i Norges fire største byer! Helt fantastisk. Her kan du jo se hvor glad jeg er:

For mitt vedkommende ble det hverken eller, ikke noe Akershus fylkesting eller Bærum kommunestyre. Men det var close. Og uansett, vi vokser noe veldig, de er stadig fremgang å se.

Det er så mange som allerede har skrevet analysen (Dagsavisen, TV2, ABCNyheter) så jeg dropper det. Det eneste som jeg er helt sikker på er at MDG kommer til å gjøre seg bemerket i fremtiden, 15 forskjellige kommuner og to fylkesting.
Nå bistår jeg etter beste evne Ås MDG som sitter i forhandlinger med de andre partiene, tar nok et par dager til før dette blir ferdig skulle jeg tro.

Nå blir det mer fag enn politikk fremover.