Facebook spiser mer av vår tid

Mark Mahaney fra Citi viste for noen uker siden neon temmelig dramatiske tall. I undersøkelsen fra Citi Investment and Research vises at amerikanske innebyggere nå bruker 16 % av sin totale tid online på Facebook. Første kvartal ifjor brukte de de under 8 % av den totale tiden. Spørsmål, noen som har tilsvarende tall for Norge?
Når Facebook fortsetter med utvikling at nettstedet, engasjement, markedesførere og media selskap blir hele tiden fortalt (og ikke minst, de forteller seg selv), de må bruke Facebook enda mer. Det kan vi se ikke minst her i Norge hvor mange begynner å bruke Facebook-profilen til å kommentere på nettaviser, Budstikka er kanskje det siste eksemplet.
Men hva er “å være” på Facebook egentlig? Nå har det jo ikke bare blitt noen som faktisk er helt essentielt, det er også et praktisk spørsmål. Uansett hvor mye Facebook ønsker å knytte seg mot merkevarer, det er fortsatt en sosialt nettsted, et sted hvor venner & bekjente oppdaterer hverandre med mer eller mindre “meningsløs” informasjon om barn, trening, weekendturer, youtube-videos osv.
Jeg er veldig nysgjerrig på hvordan dette kommer til å utvikles, sosiale nettsteder har jo aldri vært et godt sted for annonsører, slik vi kjenner tradisjonell annonsering på nett.
Fortsette lær følge…