Bursdag på Facebook

Så har jeg hatt bursdag på Facebook. Nok en gang. Etter et stund så kom jeg på – har det forandret vår måte å sender hilsener og gratulasjoner på?
Jeg gjorde en meget solid statistisk undersøkelse – jeg spurte junior, født 1994. En ungdom, 1.generasjons ektefødte nettbrukere.
Spørsmålet var: “Hvor mange av mine Facebook venner tror du har sendt en hilsen?”

Svaret overrasket meg. For ungdommer så ligger tydeligvis svarprosenten et eller annet sted mellom 50 – 70 %. Og her ligger vel egentlig essensen; de bruker Facebook i mye større grad til kommunikasjon mellom hverandre enn det vi “voksne” gjør. Vi er, muligens, mer opptatt av å presentere oss selv og hva vi gjør, enn å faktisk kommunisere og engasjere.
Tar jeg feil? Oppfatter jeg generasjonsforskjellen feil? Vi som har lært oss dette og de som er født inn i den og alltid har hatt Facebook som en naturlig del av sitt liv?

Jeg ble veldig glad for alle hilsener jeg fikk! 27 % av mine Facebook-venner sendte en hilsen og det syntes jeg var utrolig hyggelig. Men, det er veldig langt unna de 50-70% som en 19-åring får. Hvorfor ? Veldig nysgjerrig på svaret.

Og, slik så bursdagsmiddagen ut – takk Lise Finckenhagen for oppskrift!

Bursdagsmiddag!