Langrennscoach – usannsynlig morsomt!

Jau, sånn er det – begynt en “karriere på si” som langrennscoach med Trude Dybendahl Ski.
Og sist lørdag var det dags å henge med de rutinerte coachene Svein Erik Torp og Morten Ask opp på Øvresetertjern i Oslo for klassisk kurs. Idag, en intensiv økt på 2 X 2 timer med start kl 09.00. Når jeg kjørte fra Hosle var det -19!! Brrr…… tenkte, dette blir kaldt og ‘kje nokke’ særli’!
Men joda – det ble det! Ettersom det var så¨mange som skulle være med på denne intensivkursen (2 grupper med klassisk og en med skøyting, ledet av Anders Sørflaten) – så hengte jeg meg på Sven Erik som har gjort dette i 12-13 år sammen med Trude.
Det som jeg liker aller best med opplegget til Trude er den tydelige pedagogiske tilnærmingen! Hvilke dominobrikker er det som som skal falle på plass for at du som deltaker skal få frem forståelsen og gleden ved det du gjør?
Så med stor entusiasme kastet vi oss over våre “studenter” – og det var en meget positiv og lærevillig gjeng! Som jeg fortale de, på en time og femten minutter gjorde de dramatiske forbedringer på sin egen skiteknikk – og som coach var det utrolig morsomt å se hvor raskt som de plukket opp noen konkrete oppgaver som de fikk av oss.
Langrennskurs på Øvresetertjern
Og, slik fortsatte det hele dagen – mye latter og mye hard jobbing fra de som var på kurset. De var virkelig innstilt på å jobbe, og det gjorde de til de grader.
Så når vi står der kl 14.15, da er alle slitne, fornøyde og litt kalde på tærna’. Så varmer det ekstra i hjertet når Svein Erik og undertegnede fikk en liten applaus, da skjønner man at man har gjort nokke’ riktig.

<--- Slik så gruppen ut når vi var ferdig - takk for idag!