Valgrefleksjon

Det er høst, ja, det er like greit å innrømme det! Valget er over, ikke noe særlig til resultat for oss i MDG spør du meg, men til tross for det så har vi fremtiden foran oss.
Vi som parti har en meget ambisiøs og fremtidsrettet politikk. Og som naboene her i Bærum sier, der er vi som er fremtiden. Jeg tror anledningen til at vi ikke fikk inn mer enn Une Bastholm er hovedsakelig tre.
1. Når Jonas Gahr Støre så til de grader tar avstand fra MDG og ikke vil ta i oss med tang – og landets statsminister følger opp og sier at med MDG, da blir det katastrofe med Norge, vi var på ingen som helt måte forberedt på denne marginaliseringen og klarte ikke håndtere det på en god måte.
2. Lysbakken var valgets absolutte ener. Han stod frem med trygg troverdighet og punsjlines i hver tv-debatt. Når han og hans parti dessuten har et miljøalibi blant mange, og dessuten Gahr Støre vil samarbeide med de, da falt nok mange mulige velgere for det og stemte SV isteden for oss.
3. Fremstillingen at norsk olje er delvis ansvarlig for dødsfallene og ekstremværet i Karibien i løpet av sensommeren, det var en gigantisk skivebom mener jeg. Jeg vet hva vi mener med utslippene fra norsk olje- og gass sektor, men dette utspillet fremstilte oss ikke troverdige, uten altfor tabloide og pekefinger.

Når det er sagt – fremtiden er grønn! Dags for MDG å lage en mer “menneskelig” profil på vår politikk, da blir resultatet i kommune- og fylkestingsvalg om to år nokke helt annet.