Bløffen om Ruters billettpriser

Fylkesvaraordføreren i Akershus, Lars Salvesen fra Krf, skriver i to debattinnlegg i Romerikes Blad og Budstikka en hallelujakronikk om gratis kollektivtrafikk for barn. Det er jeg selvsagt enig i. Men det kan nesten fremstå som dette er KRF sin fortjeneste og det er virkelig ikke. Derfor svar fra meg i samme aviser!

//Fylkesvaraordfører Lars Salvesen, Krf, skriver i RB den 14. januar og i Budstikka den 19. januar, at Ruter endrer bussprisene i Oslo og Akershus fra den 27. januar. Den gledelige nyheten er at det blir gratis kollektivreiser frem til skolealder og halv pris frem til du er 18 år, noe som i aller høyeste grad er med på å skape gode reisevaner, også når de skal inn i voksenlivet. Bruken av kollektivtransport som det naturlige valget, det håper vi i MDG og andre partier blir effekten på sikt.
Det er derfor som jeg blir så forundret på hva KrF som parti vil med sin kollektivtrafikkspolitikk. Her prøver man helt åpenbart ta æren for noe som i beste fall er en motvillig avtale med byråden i Oslo. Og slik skal man vel ikke fortelle sannheten?
Det som er virkelig er at den tidligere regjeringen, med KrF sine stemmer, i nasjonalforsamlingen økte momsen på kollektivtransport med 50 prosent i budsjettforlik! De fire partiene som nå har dannet en ny regjering har stemt mot MDG sine forslag om billigere kollektivpriser i Stortinget. Den nye regjeringens plattform sier heller ikke et ord om lavere kollektivpriser, til tross for at man har uttalt at denne gangen skal man virkelig gå inn for det grønne skiftet? Er dette å satse på ungdommen?
Når Ruter nå velger å gjøre justeringer av prisene så skjer det i forhandlinger med MDG-byråden i Oslo. Samarbeidspartiet til KrF i Akershus, Høyre, har kjempet for økte kollektivtakster. Flertallskonstellasjon i Akershus har kjempet mot MDG sine forslag om reduserte kollektivtakster i forhandling om kollektivpriser. I beste fall har fylkesvaraordføreren misforstått noe, men sannsynligvis er det kun et valgkampsutspill uten troverdighet. Garantisten for lavere kollektivpriser er MDG, både regionalt og nasjonalt!