Refleksjoner etter helgen

Da er det mandag og jeg sitter igjen med noen refleksjoner fra helgen.
Miljøpartiet De Grønne (MDG) gjennomførte de største landsmøtet i sin historie, med nærmere 140 delegater fra det ganske land.

Rett i forkant av landsmøtet kom det en meningsmåling fra Infact som forteller at for første gang i historien så er MDG på Stortinget. Dette mandatet er oppnådd ved en måling på fire prosent i Oslo. Jubelen sto temmelig høyt i tak!

Ellers har det vært et landsmøte med fokus på å styrke partiet før det videre politiske programarbeidet. Nye program skal på plass 2013 og de politiske diskusjonene frem til da gleder jeg meg til!

Talspersonene Hanna Marcussen og Harald Nissen ble gjenvalgt og for eget vedkommende fikk jeg tilliten fra landsmøtet som ny sentralstyremedlem. Utrolig spennende og morsomt går jeg til dette arbeid med den største ydmykhet! De fantastisk flinke menneskene som jeg skal jobbe sammen med i sentralstyret er Une Aina Bastholm, Knut Qvigstad, Hilde Lengali, Lars Gaupset, Trude Thy og Sindre Buchanan. Litt av en gjeng!

Målet for oss blir å stake ut en politisk retning som gir nok oppmerksomhet, slik at MDG fremstår som et moderne, løsningsorientert parti. Vi i MDG har muligheten til å tenke breiere enn den tradisjonelle høyre/venstre skalaen og kortsiktig blokkpolitikk. Hvis vi presenterer dette på en overbevisende måte, da er jeg overbevisst om vi er på plass på Løvebakken etter valget 2013! Jeg skal i hvert fall gjøre mitt for at det skal skje!