Fornebubanen – hva skjedde?

Den 26. november (altså to dager siden) uttaler samferdselsminister Ketil Solvik Olsen i Budstikka “Jeg kommer til å jobbe for å få utbyggingen i gang før 2018, men jeg kan ikke love det nå” – noe som er stikk i strid med det løfte som de fire borgerlige partilederne uttalte den 29. mai – valgløfter som blir brutt.
Ikke helt uventet tar det hus i helvete! Bård Vegard Solhjell kaller det “løftebrudd til et helt nyt nivå” og selv uttaler jeg til Budstikka at regjeringens kollektivsatsing kun er svada og tomme ord!
Så skjer det interessante, statsminsister Erna Solberg kommenterer dette på tirsdag på Twitter til meg.
ES1
Og legg merke til ordvalget!
Dermed er samferdselsministeren reddet! Tilsynelatende.
Han kommenterer selv meget kort tid på Twitter etter denne meldingen fra statsministeren: KSO1
Nok en gang – se på ordvalget.
Senere på kvelden skriver samferdselministeren selv på sin blogg: “Dagens regjering har lovet å bidra til at den realiseres, sammen med lokale myndighetene”

Så – hva skjedde egentlig i løpet av denne tirsdagen?
Jeg vil påstå at dette var et skikkelig dårlig politisk håndverk fra samferdselsministeren! Uten å ha ordentlig kontrollert fakta på forhånd kommer ha med en uttalelse som regjeringssjefen selv er nødt til å reagere på. Så pass sensitiv er saken, særdeles her i Bærum, men også nasjonalt som en “politisk løftebruddsak”. Ketil Solvik Olsen ble denne gangen reddet av Oslo og statsministeren selv, så får vi se når ev. neste politiske tabbe kommer.

Om saken i seg selv: Hvis – og da mener jeg virkelig hvis, regjeringen starter opp planleggingen og oppstart av Fornebu banen før 2018 kan jeg garantere full støtte fra De Grønne i Akershus! SÅ skal vi pushe på og være konstruktive på en enda bedre samferdselspolitikk i årene som kommer!