En helg i Sandvika

I helgen var det landsmøte. Miljøpartiet De Grønne feiret oss selv, vi er jo blitt et stortingsparti. Jeg skal villig innrømme, jeg var litt spent på hvordan dette skulle gå. Som arrangerende fylke vil man jo gjerne at ting skal gå så knirkefritt som mulig. Det påligger et lite ansvar å få 250 personer fra hele landet som skulle gjøre sitt for å stake ut den grønne veien videre. Akershus gjengen stod prøven til maks i karakter mener jeg! (og ja, tilstår, uhyre innhabil:)
Den store saken var å velge ny partiledelse.
Rasmus Hansson og Hilde Opoku stilte som kandidater, og Hanna Marcussen som har vært talskvinne i seks år ville gjerne fortsette, men før det krevde landsmøtet vedtektsendringer. Det ville ikke landsmøtet. En epoke i nyere norsk politikk er over, så sterkt vil jeg si det! Selvsagt har det vært et lag, men Hanna har utad vært den fremste eksponenten for partiet. Takk Hanna, og selvsagt Harald, for innsatsen i mange år!
Nå ser jeg virkelig frem til veien Hilde og Rasmus legger opp til, hvordan skal de utfylle hverandre, noe jeg er helt overbevisst om at de gjør!
Så ble det politikk – selv er jeg mest glad over at Landsmøtet støttet forslag om momsfritak på elsykler, investeringsstøtte solstrøm og grøn tiltakspakke til landbruket. Nå er det bare for stortingsgruppen og omsette dette i praktisk politikk.
Etter en utrolig inspirerende helg med mange nye flinke, dyktige, engasjerte mennesker er jeg helt sikker på en sak. Miljøpartiet De Grønne er i gang med å virkelig forandre den politiske dagsorden i Norge. Neste stopp, 200 kommunestyreplasser i september 2015!