Debatt skole barnehage

var det igår kveld. Samtlige partier som stiller liste til kommunevalget i Bærum ble i regi av Utdanningsforbundet invitert til en debatt om barnehage/skole/utdanning.
På både godt og vondt følte jeg at debatten tydeliggjorde forskjellen mellom partiene. Samtidig ble mange av argumentene som man tradisjonell sett har hørt fra partiene gjentatt, men det er vel derfor som vi stiller lister for forskjellige partier.
Det som er vårt i løfte i Bærum er at vi kommer til å kjempe mednebb og klør for å styrke satsingen inne barnehage/skole/SFO, rett og slett fremtiden for våre barn. Flertallet kan umulig si at de satser på skolen når vi faktisk vet at driftsutgiftene per elev i Bærum har gått ned fra drøye 70000 kroner til ca 62500 på to år! Vanlig forretningslogikk sier hvis man kutter 8000 kroner på to år – hvordan kan man da si at man satser?? Dette er en argumentasjon som ikke henger sammen.
For egen del er jeg vel passe fornøyd med innsatsen. Litt rusten i denne type debattfora, men føler samtidig at jeg var veldig tydelig på at hvis du legger din stemme på MDG – da har du et parti som satser på skolen/barnehagen og velger å prioritere dette i budsjettet! Det er bare å lese hva vi i Bærum mener!