De mystiske grønne

Nå har det begynt, fullt trøkk mot Miljøpartiet De Grønne. Vi er mystiske, urealistiske, fotformsko og lilla skjerf. Er det ikke deler av miljøbevegelsen, så er det de andre partiene som nå går til frontalangrep, både politikken vår og det som kanskje er verre – går til personangrep på kandidater med mulighet å representere De Grønne på Stortinget.
Som leder i Akershus (partiets nest største fylkeslag) og som landsstyremedlem synes jeg denne politiske retorikken er smålig, dum og mest av alt – for å sitere Martin Kolberg – ondsinnet!
Selvfølgelig skal vi gås etter i sømmene for vår politikk, men da skal det handle om det. Meningsutvekslingen med Nikolai Astrup synes jeg er helt grei, det bare viser to forskjellige måter på hvordan Norge skal endres etter valget, avhengig av hvilket parti man stemmer.
Får is på stand!At våre løsninger er radikale synes jeg er helt greit! Skal våre barn og barnebarn ha en sjanse til å oppleve en klode som det jeg gjorde når jeg var liten, da er vi nødt til å sette en stopper for fossilt uttak nå! Jeg tror med å skape incitament for mennesker, isteden for den gamle tradisjonelle sosialistiske modellen med pisk, da begynner vi å bevege oss i riktig retning. Gi mulighet til å ta klima- og miljømessige smarte valg, det liker folk. Altfler ungdommmer stiller alt høyere krav til de produkter og tjenester som de kjøper, og her fungerer markedet på en god måte. De som selger produkter som ikke holder mål, de kommer etterhvert å forsvinne for “smarte” produkter. Og, innen finansmarkedet – det er en grunn til at et selskap som Storebrand gjør det bra, de har en holdning til verden rundt seg- og ikke kun tenker kortsiktig profitt.
Aller sist, de som kjenner meg tror jeg ikke kjenner meg som en person som ser tilbake i tid og går i fotformsko og lilla sjerf. Er det noe som jeg tror på er det fremtiden og menneskets ukuelige evne til å skape nye muligheter, både for seg selv, bedrifter og samfunnet. Og det samfunnet ønsker De Grønne å bidra til!