Kom du skjønne april

Joda, april er underveis men jeg kan ikke helt tro det. Kikker ut av vinduet og oppdager mange minusgrader om natten og fortsatt snø på bakken. Men, igjen, alle tegn er der; langrennsesongen er over – håndballsesongen er over (i år ble jeg og ØHIL kretsmestere, for første gangen i klubbens historie!) – golfsesongen har ikke helt kommet igang enda, men US Masters begynner – noen dårlige fotballkamper i Tippeligaen er blitt spilt (Brann gjør det overraskende bra!) – og sist, men ikke minst, landsmøtesesongen for de poltiske partiene er i gang. Vi i De Grønne har vårt landsmøte den 26-28 i Oslo.

Bærum MDG aksjonerer mot åpningen av gågaten i Sandvika
Bærum MDG aksjonerer mot åpningen av gågaten i Sandvika

Hvis vi begynner med det siste først. MDG har siden landsmøtet i fjor jobbet med både et nytt prinsipprogram og et nytt partiprogram. Når det omhandler prinsipprogrammet har partiet kommet frem til et godt nytt forslag som jeg helt støtter. Når det omhandler partiprogrammet så har programkomiteen gjort en strålende jobb. Flere høringsrunder har gått ut til partiets medlemmer og i andre runde sendte lokal- og fylkeslag inn sine programforslag.

Dermed har gitt et partiprogram som kommer til å skape gode og kraftfulle debatter. Min store innsigelse er økonomipolitikken. Jeg mener at mange av forslagene som forelå i det opprinnelige utkastet er defensivt og mer symbolpolitikk, enn reell utvikling av en alternativ økonomisk modell som et grønt parti er tjent med. Innspill er levert, debattforslagene er på plass – nå er det dags for “du skjønne april” å vise sitt rette ansikt.