Somebody’s writing about you!

Here a article I wrote for Hashtaggen.no about what to do when they write about your brand online, it’s in Norwegian:

Vi kjenner jo alle til at det skrives om alt og neste alle hele tiden, særlig når det handler merkevarer, offentlige aksjeselskap osv.

I fjor leste jeg denne artikkelen på Fresh Networks og de har siden fulgt opp denne med forskjellige tråder på samme tema. I en av disse handler det om hvordan man bør/kan/skal (det er bare å velge) håndtere dette. Mye av dette oversetter jeg bare temmelig fritt fra artikkelserien som de ha hatt:

1. “Hvis noen snakker om oss online, skal vi svare?”
2. “Hvis vi skal svare, hvilken er den beste måten å gjøre det på?”

Det finnes selvsagt mange svar på dette, hvordan skal man beholde kontrollen over merkevaren, åpner man opp altfor mye osv. Alt avhengig av hva/hvordan omstendighetene er. En som har kommet opp med en veldig god formel for denne type konversasjon er, muligens litt overraskende, US Air Force.

Dette er et sett med tips som mange kan ta innover seg, og mine fire grunner er:

1. Man anerkjenner at man det ikke er bestandig ok å blande seg inn i konversasjonen. På samme måte som du ikke blander deg i en samtale om din merkevare på en fest e.eks, skal du heller ikke gjøre det online. Bland deg inn når du bør og være ydmyk i din fremtoning.
2. Det underbygger tanken om å være ærlig online. Det første du skal gjøre når du svarer/blander deg inn, er å fortelle hvem du er og hva du representerer. Dette er særlig viktig online.
3. Dette hjelper deg å prioritere mellom forskjellige typer av negativ omtale. Langt fra all kritikker lik, hvilket betyr at du velger på hva du bør svare/diskutere.
3. Det er og skal være enkelt til å huske og følge. Denne type av prosess satt i system bør fungere på alle plan, men gjør det enkelt! Bildet under har enkelheten beskrevet over hele seg!
US Air Force