Mette Hanekamhaug og proffboksing i Norge

Stortingsrepresentant Mette Hanekamhaug fra FrP uttalte i søndagens VG at vi bør tillate proffboksing i Norge. Den forferdelig tragiske hendelsen i Stockholm, hvor en av verdens fremste boksere Frida Hellberg ble slått bevisstløs, har ingenting med saken å gjøre sier hun.Frida Wallberg
Noen saker må samfunnet si nei til – organisert mishandling mot betaling er en av de!

Vi har lagt ned forbud mot gladiatorer, gapestokken finnes ikke lenger heldigvis, men dette er argumenter som ikke biter på Hanekamhaug.

Det er akkurat dette som skaper et samfunn, ta avstand fra saker som er direkte helseskadelig, og som medfører livsfare hver gang du utfører det. Det som skjedde i Stockholm med Frida Hellberg er ikke et engangstilfelle, det skjer hver uke i moderne proffboksing, og altfor ofte med dødsfall som den skremmende avslutningen. Sammenlignet med risikoen som skihopper Anette Sagen utsetter seg for er i beste fall fall naiv, men mest sannsynlig provokativ og totalt innsiktsløs.

Bilde fra Se og Hør
Bilde fra Se og Hør

Ja, jeg ser selvsagt hvorfor noen ønsker å gjøre dette. Ja, en av det moderne samfunnets oppgaver er også å skape og legge tilrette for adrenalin sprutende aktiviteter. Men – tillate en blanding mellom gladiatorer, reality show og gapestokk – det vil vi virkelig ikke ha!