My reply to @vampus in VG

The brilliant blogger, politician and commentator Heidi Nordby Lunde commented on my article in VG the 24th of July. Today my reply to her was posted and it looks like this:

Etter mitt innlegg i VG den 19.Juli om politikere og Twitter, fikk jeg mange kommentarer, bl.a. en fra den fremstående og dyktige bloggeren/politikeren Heidi Nordby Lunde. I sin kronikk den 24. Juli kritiserer hun meg for at jeg ikke bidrar til ”debatten i henhold til sosiale mediers suksess” og at jeg ”raust skal dele relevant informasjon og gode råd”.
Som rådgiver har man dessverre altfor ofte rent kontraktmessig ikke muligheter til å dele all informasjon da det kan være forretningsmessig sensitivt. Men, om Nordby Lunde hadde fulgt med tror jeg sikkert hun hadde oppdaget at jeg har gitt både råd og konstruktive innspill til politiske organisasjoner, NRK’s Kulturnytt, seminarer, tre blogger som jeg skriver på jevnlig, VG 28. Juli og dessuten leder INMA’s (Bransjeuavhengig Interesseorganisasjon for Interaktiv Markedsføring) faggruppe innen sosiale medier – nettopp av den anledningen at både politikere og bedrifter skal slippe utsettes for ”selverklærte eksperter på sosiale medier”.
Hele mitt poeng er at hvis du velger å bruke sosiale medier som et verktøy i sitt virke som politiker, da må du også være tilstede – og hvis ikke det er et godt råd og innspill på nettetikette, da har Nordby Lunde lest mitt innlegg dårlig.

VG 7 aug

And as a comment in itself, yesterday it was the same discussion both on NRK and on TV2.