Kreative matpakker

I den senere tid har, igjen, matpakke diskusjonen kommet opp igjen. Denne gangen er den foranledet av at noen mødre gjør morsomme ting med maten for at barna skal spise.
Selvsagt blir det motstand av slik, Elisabeth Lind Melbye ernæringsfysiolog og forskar ved Universitetet i Stavanger, reagerer og mener at “barn bør kunne ete sunn mat, utan at den er pynta og utskorne.”

Selvsagt er begge riktig! Mat i farger som er delikat laget funker selvsagt bedre, men klarer skole/SFO/barnehage oppbevare det like bra som når det ble laget på morningen? Og, klarer våre elskede barn holde ryggsekken på plass under “transporten” ?

For meg handler ikke om klasseforskjell – i den forstand hva som er i matpakken. Men, det handler om klasseforskjell for hvem som har all denne tid til å kunne lage slike matpakker hver dag? Jeg er veldig glad i å lage mat og liker når det ser bra ut til middags. Men hvem i dagens Norge har denne tiden til å lage slike kreative matpakker? Og, jeg tror at det er en forskjell mellom de som skal i barnehagen og skolebarn.

Akkurat nå så mener jeg det er viktigere å gi barna næringsriktig mat, så får matpakkene akkurat nå se litt kjedelig ut – det er faktisk ikke nødvendig med underholdning også i matpakken. Det viktigste som vi som foreldre kan gi barna er å gi de en forståelse av hva som er sunn og bra mat, slik at de har dette med seg i oppveksten og deretter kan ha et sunt og godt kosthold!

Dette er min triste matpakke: grovbrød med gulost, skinke, og leverpostei. Eple, tomat, druer, gulrot og alfaspirer kommer i tillegg og er pent pakket inn…