Dags å innføre lønnstak i norsk fotball

Dette handler på ingen som helst måte om Brann… Jeg vet, en tung sesong. Det handler om sportslige forutsetninger og rettferdighet. Derfor – innfør lønnstak i fotball så raskt som det er praktisk mulig. Lønnstaket skal gjelde de to øverste divisjonene, både herrer og damer. Penger
Modellen er den som de bruker i NHL, en s.k. hard caphver klubb har et tak for spillerlønninger som ikke kan overstiges. Beløpet kan forandres hvert år etter forhandling, med utgangspunkt i omsetningen i respektive liga for året. I praksis betyr det at veldig mye av der vi ser idag, økonomisk doping ved at noen ved veldig store lommer kan kjøpe spillere/trenere og dermed mest sannsynlig topplassering, blir borte! Leser du Molde er det mest sannsynlig riktig….
Dette handler om å få en sportslig balanse og en økonomisk rettferdighet. Ikke minst handler det om å bidra til en sunn forutsigbar, økonomisk utvikling for klubbene. Det er nok eksempel på klubber som har brukket ryggen de siste årene, da man har prøvd å kjøpe seg til fremgang, uten hell! HamKam er vel det “beste” eksempelet i 2014. Det som ofte skjer i slike tilfeller er at småbedrifter taper penger ved å ettergi gjeld og særdeles kommunene som skal rydde opp. Fotballen må derfor ta tak! Derfor – innfør lønnstak nå! Ellers fortsetter norske fotballklubber å overbetale elendige, internasjonalt sett, fotballspillere.