MDG i Bærum kommunestyre?

I dagens meningsmåling som ble publisert i Budstikka er veldig gledelig MDG inne med et mandat i kommunestyret. Som jeg kommenterte på Budstikkas nettsted så er det et tegn i tiden.
Når jeg og vi er ute å prater med folk, så merker vi i alt større grad at folk er opptatt av et miljøparti – noen som ser utover den tradisjonelle høyre/venstre oppdelingen og som aldri kommer til å gå på kompromiss med et grønnere og varmere Bærum. SV og særdeles Venstre går kraftig tilbake og det tror jeg skyldes to ting. Det første er at SV får “stryk” pga av de totale fraværet av miljøpolitikk i regjeringen og for Venstre sin del så tror jeg at det handler om den miljømessige troverdigheten. I grunn og bunn så er Venstre er sosial liberalt parti, og når de må velge, da står de for den ideologi som er grunnfjellet og ikke miljøet.
Dessuten tror jeg for vårt vedkommende at folk har oppdaget at vi har mange gode ideer til løsninger både innen oppvekstvilkår, eldre og omsorg og idrett.
Uansett er dette en virkelig god tilbakemelding fra velgerne – vi skal stå på for å få inn dette mandatet og gjerne et til!
Og, skal man være litt pirkete så er det ikke Arbeiderpartiet som går mest frem prosentuelt sett, det er Senterpartiet som vokser med 242 % ! og MDG med 114 %, AP går frem med “bare” 47 %. Men, som det heter, løgn og statistikk kan man gjøre mye med.