Article at Hashtaggen.no

I wrote an article for hashtaggen.no, about presence in social media which creates a stronger branding, it’s in Norwegian..

Nå begynner det så sakte komme informasjon som påviser hvordan tilstedeværelse i sosiale medier skaper finansielle verdier, og det mener jeg er noe som virkelig trengs! Henriettes artikkel på hvordan man selger inn dette internt i bedrifter kan ha godt av dette, og min egen opplevelse i kundesammenheng som stiller stille det samme spørsmålet, “ok, vi skal være på sosiale medier, men hvordan måler vi effekten?”

Måle brand i sosiale medier Marshall Sponder, Webmetricsguru, skrev denne artikkelen og min meget korte oppsummering er som følger:

…Etter å ha undersøkt bedriftene (han bruker som eksempel DietCoke,DietPepsi og Diet7Up) og hvor mye aktivitet de har innenfor sosiale medier, merkevarene ble rangert etter en “engasjement skala” hvor resultatet ble fra 127 som best, og 1 som lavest.

Merkevarene som hadde det største engasjementet i løpet av det siste året hadde en økt omsetning på 18%, mens de merkevarene som hadde lavest aktivitet fikk 6 % lavere omsetning.

Det er jo selvsagt ikke bestandig slik at økt omsetning gir bedre resultat, men det viser styrken og gir noen tydlige indikasjoner på hvordan sosiale medier og merkevarebygging alt mer spiller sammen.